Važne informacije za sve koji su primili "Sinofarm" vakcinu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Važne informacije za sve koji su primili “Sinofarm” vakcinu

U Srbiji je počelo prvo istraživanje o dejstvu svih vakcina koje su u primeni kod nas, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima već imaju kompletne rezultate učinka “Sinofarm” vakcine.

Emirati su učestvovali i u trećoj fazi testiranja vakcine koja je u našoj zemlji najzastupljenija, a primilo je skoro tri četvrtine građana Srbije, takođe su krenuli i sa proizvodnjom “Sinofarma” i na svojoj teritoriji.

Podaci koji dolaze iz Abu Dabija su značajni za naše stručnjake, odnosno za dalji proces imunizacije s obzirom da je iz Kine stizalo vrlo malo infomracija o njihovim istraživanjima.

Dobijeni podaci su veoma ohrabrujući za suzbijanje epidemije koronavirusa u našoj zemlji. Naučnici su došli do zaključka da posle skoro dve nedelje od druge doze “Sinofarm” vakcine, ima više od 90 odsto efikasnosti u sprečavanju hospitalizacije u slučaju zaraze, 95 odsto u sprečavanju da oboleli koji je vakcinisan izbegne intenzivnu negu, a 100 odsto sprečava smrtne ishode.

Istraživanja su pokazala da je značajan pad obolelih posle druge primljene doze, a oni koji su se ipak zarazili imali su veoma blage simptome i nisu zahtevali hospitalizaciju.

“Vakcinacija smanjuje 93 odsto slučajeve hospitalizacije, za 95 odsto odlazak na intenzivnu negu, nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj kod ljudi koji su vakcinisani, a prošlo je dve nedelje od druge doze vakcine”-saopštili su naučnici iz Emirata, a preneo je “National News” iz Emirata.

Dodali su da je dokazano da vakcina “Sinofarma” nudi imunitet i do 6 meseci, ali da su neophodna nova istraživanja po tom pitanju. Komplikacije koje se događaju nakon preležanog kovida 19 mogu da dovedu do otkazivanja različitih organa, stvaranja krvnih ugrušaka, kao i druge probleme koji mogu da zahtevaju višemesečno lečenje-saopštili su istraživači iz Abu Dabija.

Već duže od mesec dana Emirati svakodnevno beleže oko 2.000 novozaraženih, ali oni svakog dana testiraju i do 250.000 osoba pa je njihov procenat zaraženih manji od 1 odsto.

Danas objavljeno

Godine su samo broj: Deset anti-age navika za svakoga

Vanja A

Kako da junetina bude savršeno mekana

Vanja A

Pet pokazatelja da vam je tijelo puno toksina i tri načina da ih se oslobodite

Vanja A

Ostavite komentar