Sastojci:
- 200 g paradajza
- ½ kašičice suvog kvasca
- 300 g brašna
- veza mladog luka
- 200 g krem sira
- ulje za prženje
Priprema:
Isicite paradajz i izmiksajte ga u blenderu. U tu smesu dodajte kvasac.
Zamesite sa brašnom. Testo bi trebalo da bude glatko.
Pokrijte testo i ostavite da 15 minuta. Premsite, pa ostavite još 30 minuta.
Dok čekate, pripremite fil od sira i seckanog mladog luka.
Testo razvucite u pravugaonik i filujte. zatim, uvijte u rolat i secite komade debljen eoko 5 cm.
Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara još 30 minuta.
Stavite rolnice u posudu za kuvanje na pari, pa ih kuvajte 12 minuta (testo za to vreme treba da naraste).
Zagrejte ulje u tiganju, pa rolnice pržite sa svake strane par minuta.
Opširnije pogledajte u video-materiju.