Vatrogasci i dalje gase požar kod Marmarisa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vatrogasci i dalje gase požar kod Marmarisa

Vatrogasci i danas pokušavaju da obuzdaju šumski požar na jugozapadu Turske, blizu poznatog letovališta Marmarisa, sa kopna i iz vazduha, pošto vatra besni već treći dan i širi se šumovitim područjem.

Prizori zapaljene šume u blizini egejskog primorskog letovališta Marmaris, u turskoj provinciji Mugla, obnovili su strahove da bi prošlogodišnji požari mogli da se ponove, kada je uništeno oko 140.000 hektara šume širom regiona, preneo je Rojters.

Na snimcima Rojtersa se vidi dim koji se izvija sa brda dok se vatra širi šumama u slabo naseljenom području, a helikopteri i avioni vodom iz vazduha tokom celog dana pokušavaju da ugase požar.

Policija pomaže vatrogascima sa vodenim topovima u gašenju požara koji je izbio u utorak oko 20 časova i zahvatio više od 3.400 hektara zemljišta.

Vlasti su saopštile da je uhapšena jedna osoba, osumnjičena da ima veze sa požarom.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu naveo je da je ta osoba priznala da je izazvala požar iz frustracije zbog porodičnih problema.

„Imamo osumnjičenog od trenutka kada je počeo ovaj incident“, rekao je Sojlu novinarima i dodao da su na licu mesta pronađena i dva bureta nafte.

Ministar zdravlja Fahretin Koča saopštio je da je 29 osoba povređeno, a da se dve osobe i dalje leče u bolnici.

Ranije je ministar šumarstva Vahit Kirišči rekao da su 274 osobe evakuisane iz predostrožnosti i da oko 2.600 ljudi radi na obuzdavanju požara.

S obzirom na to da požar preti da se proširi na područje postrojenja za odlaganje otpada pri regionalnoj upravi u Mugli, nadležne službe su postavile bezbednosni koridor kako bi se stvorila tampon zona.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Aligatori “gaze” sve pred sobom: “Uništili smo ih”

M.

Iz Crne Gore ponovo: Hitna zabrana ulaska i udaljenje ambasadora Srbije

M.

Eufor: Stigao njemački vojni kontingent u BiH

M.

Ostavite komentar