Vatrena stihija širi se Kalifornijom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vatrena stihija širi se Kalifornijom

Na severu Kalifornije, u okruzima Sonoma i Napa, poznatim po gajenju vrhunske vinove loze, u ponedeljak su zbog jakih vetrova ponovo počeli da se šire požari.

Vatrena stihija je već uništila stotine kuća, spržila nepregledne šume i primorala više od 70 hiljada ljudi da se evakuišu, a novi požari na severu Kalifornije su u poslednjih 48 sati odneli još tri ljudska života, izvestio je AP.

Iz mesta Santa Roza tokom noći su evakuisani štićenici doma za stara i nomoćna lica, a zbog požarne uzbune obližnja bolnica Sveta Helena je bila primorana da obustavi prijem i rad sa pacijentima i uputi ih u druge zdravstve ustanove.

Požar je ponovo izbio u nedelju u dolini Napa-Sonoma, poznatoj po uzgajanju vinove loze.

“Nažalost, mi imamo iskustvo sa požarima. Moramo da se privikavamo da je ovo naš novi način života – sa mega-požarima koji uništavaju američki zapad”, izjavila je načelnica okruga Sonoma, Sjuzen Gorin.

U okrugu Napa juče je izdata naredba o evakuaciji oko 5 hiljada ljudi, a mnogobrojni žitelji ovog bogatog vinogradarskog kraja iščekuju da im nadležni narede da i oni napuste svoje kuće.

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar