Vatrena stihija ne posustaje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vatrena stihija ne posustaje

Požar koji se brzo širi južno od jezera Taho u Kaliforniji na zapadu SAD, presekao je autoput, zbog čega su izdata nova naređenja za evakuaciju stanovništva.

Odložena je i današnja biciklistička trka kroz Sijera Nevadu.

Požar nazvan Tamarak, koji je 4. jula izazvan udarom groma, proširio se na 82 kvadratna kilometra i širi se i dalje prema Nacionalnom parku Humbolt-Toijabe, prenosi AP.

Vatrena stihija preti i gradiću Marklevilu u blizini granice Kalifornije i Nevade, a na putu požara uništene su najamnje tri građevine, saopštile su lokalne vlasti.

U obaveštenju objavljenom na jednom lokalnom vebsajtu, navodi se da je nekoliko zajednica u tom području već evakuisano, kao i da je vožačima naloženo da se ne kreće u tom području.

Veliki požari na jugu Oregona takođe nastavljaju da se rasplamsavaju zbog suvog vazduha i snažnog vetra, saopštili su meteorolozi, dok požar svakog dana napreduje.

Požar je u petak uništio 67 domova i 117 privrednih objekata u jednom okrugu, a vlasti još uvek nemaju konačne podatke o šteti i gubicima u susednom okrugu u kojem se požar svakodnevno proširi i do šest kilometara.

Oko 2.000 ljudi je evakuisano, a ugroženo je oko 5.000 objekata, uključujući privatne kuće i druge manje objekte u ruralnom području severno od granice sa Kalifornijom, potvrdila je predstavnica vatrogasne službe Holi Krejk.

Požar Butleg sada se prostire na 976 kvadratnih kilometara – što je veće od površine Njujorka – i uglavnom nije pod kontrolom.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar