Vatrena stihija kod Širokog Brijega pod kontrolom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vatrena stihija kod Širokog Brijega pod kontrolom

Kanaderi iz Hrvatske uspjeli su da stave pod kontrolu požare kod Širokog Brijega.

Pod kontrolom su požarišta Rujan i Budim u mjestu Kočerinu kod Širokog Brijega, te u Crnačkoj Ladini. Gašenje će nastaviti vatrogasci i lokalno stanovništo.

Molbu za angažovanje kanadera juče su uputile vlasti Zapadnohercegovačkog kantona čije je sjedište u Širokom Brijegu, kao i Hercegovačko-neretvanskog kantona iz Mostara, gdje je, takođe, aktivno više požara.

Aktivni su požari na području Jablanice, Stoca i Mostara, dok je vatra ugašena u opštini Čapljina, saopštila je Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Stanje na požarištu u mostarskom Bogodolu je nepromijenjeno, požar na području Đubrana /Vituša/ se spušta prema Bučićima. Za sada nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata.

Požar na području Stupišta i Derana u opšini Stolac i dalje je aktivan, gori trava i visoko i nisko rastinje, a gašenje je onemogućeno jer je nepristupačan teren. Na požarištu su vatrogasci i lokalno stanovništvo, prenose federalni mediji.

Gori i na području Jablanica, čiji načelnik Damir Šabanović je istakao da gori nepristupačan teren i da ga je teško gasiti, te je dodao da se vatra širi i prema području grada Mostara.

On je istakao da za gašenje vatre na tom terenu volonteri moraju biti fizički dobro spremni, da nose 20 litara vode.

Srna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Danas objavljeno

Hrvatska: Zaraženo 1.394 osoba

M.

Meteoalarm za cijeli Јadran, stiglo nevrijeme

M.

Uhvatio ga za ruku i vukao autom: Međusobni sukob prethodio nesreći u Banjaluci (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

M.

Ostavite komentar