2. Novembra 2019.

Vatra za tren uništila farmu za uzgoj pilića

Big Portal

Požar koji je najvjerovatnije uzrokovala peć koja je zagrijavala prostoriju, u samo deset minuta “progutao” je kompletan objekat u kojem je bilo oko 1.300 pilića u ranoj fazi uzgoja.

– Komšinica Nerma je prva primjetila i javila da se čuje pucketanje, međutim ja kad sam izašao sve je već bilo gotovo. To je brzo zahvatilo sve, u nekih deset minuta sve je bilo u plamenu, izgorio je cijeli objekat. Vidio da nema pomoći, iako su vatrogasci brzo došli, a i mi smo imali pumpu pored Drine tako da smo i to uspjeli uključiti uz pomoć komšija. važno je bilo da se spasi da vatra ne pređe na susjedne objekte gdje je proizvodnja konzumnih jaja i još grla krupne stoke. Borili smo se da ne bi to zahvatilo i napravilo još veću štetu nego što je sada – ispričaoje Zaim Hubjer, vlasnik farme.

Dodaje da je minimalna šteta na objektu oko 12.000 KM.

– Objekat je namijjenjen za uzgoj pilića, 1.300 komada je bilo unutra. Peć koja je zagrijavala prostoriju je prouzrokovala požar, nema šta drugo, pilići su bili u ranoj fazi pa je temperatura morala biti 35 stepeni i to je prouzrokovalo požar. Sa elektroinstalacija ne može doći u obzir jer tu nije bilo nekih instalacija osim sijalica. Grijalo se na čvrsto gorivo, drva i ugalj. Želim da se zahvalim vatrogascima iz Goražda i Novog Goražda, i mojim komšijama jer su stvarno pružili nesebičnu pomoć – dodaje Zaim.

Bez obzira na požar i štetu koja je uzrokovana ovog farmera to nije obeshrabrilo, već nastavlja dalje.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare