Vatikan otvara grobnice zbog misterioznog slučaja - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Vatikan otvara grobnice zbog misterioznog slučaja

Vatikan je najavio da će otvoriti dve grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke.

Vatikan je najavio da će otvoriti dve grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke. Misteriozni trag poslat je devojčicinoj porodici u pismu prošle godine.

Emanuela Orlandi imala je 15 godina kada je nestala 1983. godine dok je išla na čas flaute u centru Rima.

Uprkos tome što policija smatra da je u pitanju klasičan slučaj kidnapovanja, slučaj je doveo do brojnih spekulacije o ulozi katoličke crkve u njemu i prikrivanju zločina od strane Vatikana.

Međutim, 35 godina nakon Emanuelinog nestanka, anonimna dojava dospela je na naslovne strane i ponovo probudila interesovanje javnosti.

Nepotpisano pismo sadržavalo je samo rečenicu: „Gledaj gde anđeo pokazuje“, uz fotografiju mermerne statue anđela iznad grobnice u teutonskom groblju u Vatikanu, koje je rezervisano za crkvene velikodostojnike nemačkog i austrijskog porekla.

Teutonsko groblje u Vatikanu

Uprkos tome što sve zvuči kao nešto iz Da Vinčijevog koda, Emanuelina porodica iz očaja da bilo kakav trag dovede do istine, pokrenula je peticiju da Vatikan otvori grobnice.

Portparol Vatikana, Alesandro Đisoti, najavio je da će uslišiti molbu porodice i pomoći im da konačno skinu veo misterije.

Orlandijevi, njihovi advokati i članovi Svete stolice sastaće se 11. jula da svedoče otvaranju grobnica. Preliminarna istraga pokazala je da su grobnice otvarane barem jednom od kada su prvi put zapečaćene.

Danas objavljeno

Kreativni direktor „Balensijage“ se izvinjava zbog neprikladne kampanje sa decom

Vanja A

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Ostavite komentar