15. Aprila 2020.

Vaskršnji zeka idealan izbor za vašu trpezu

Big Portal

Sastojci potrebni za ovaj recept:

600 g brašna

20 g svežeg kvasca

300 ml mleka

1 kašika šećera

70 ml ulja

prstohvat soli

Priprema:

U posudu za mešenje sipati malo mlakog mleka, dodati sveži kvasac, šećer, ulje, so i ostatak pripremljenog mleka. Postepeno dodavati brašno, mešati kašikom ili varjačom dok može, kada smesa postane gusta početi sa ručnim mešenjem. Umesiti glatko testo.

Pripemiti pleh i odmah početi sa oblikovanjem vaskršnjeg zeca.

Odvajati jufkice i praviti oblike.

Pripremljenog zeca od testa premazati žumancetom i peći na 180 stepeni.

Recepti | Letina kuhinja 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare