4. Juna 2019.

Vasiljevića tukli šipkom i nogama, Tužilaštvo zatražilo pritvor za sedmorku

Big Portal

 Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo zatražilo je pritvor za Miljana Milića (33), Stefana Radovanovića (26), Stefana Garića (26), Nebojšu Petkovića (28), Milutina Kandića (47), Slavišu Juroševića, koji je u bjekstvu, Gorana Čalmića (43) i Nebojšu Ozimkovića (38), koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Kako navode u Tužilaštvu, sumnjiče ih da su 1. juna, nakon što su se prethodno dogovorili, došli u Šekoviće u blizinu dvorišta pravoslavne crkve Pokrova presvete Bogorodice, u kojem je i parohijski dom. Dalje se navodi da su se Milić, Radovanović i Garić dovezli golfom dva bijele boje i parkirali ispred dvorišta crkve. Ozimković je tada telefom nazvao Milića i rekao mu da se Vasiljević nalazi u crkvenom dvorištu.

“Potom su iz golfa izašli Milić, koji je imao metalnu šipku, i Radovanović. Kada su u crkvi vidjeli Vasiljevića, krenuli su prema njemu. U namjeri da ga liše života najprije je Milić izvadio iz jakne metalnu šipku i njom ga udario u glavu, zbog čega je Banjalučanin pao na asfalt, da bi mu potom prišli i Milić i Radovanović, koji su ga više puta udarili u glavu i tijelo. Milić ga je udarao šipkom, a Radovanović nogama”, navode iz Tužilaštva i dodaju da su potom iz parka preko puta crkvenog dvorišta dotrčali Petković, Kandić, Čalmić i Jurošević, koji su Vasiljevića više puta nogama udarili, a potom se udaljili u pravcu parka i Pavlović banke. Milić i Radovanović su, kako navode u Tužilaštvu, otišli do golfa i s Garićem se velikom brzinom udaljili u pravcu Tišča.

Vasiljević je nakon ovog incidenta hospitalizovan u UKC Tuzla, jer je zadobio povrede glave i potkoljenice, te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i prognoze njegovog zdravstvenog stanja su neizvijesne.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare