Vasić: Imao sam strah kako će se sve što smo proživjeli odraziti na trku - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Vasić: Imao sam strah kako će se sve što smo proživjeli odraziti na trku

Veslač Miloš Vasić rekao je da je srpski dvojac bez kormilara dobro počeo takmičenje u Tokiju i da sa više samopouzdanja dočekuje polufinale.

Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.

“Mislim da smo na dobar način otvorili takmičenje. Imao sam strah kako će se sve što smo proživeli odraziti na trku, ipak nismo trenirali skoro dve nedelje”, rekao je Vasić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

“Bitno je da smo direktno u polufinalu, na dobrom smo putu i sa više samopouzdanja dočekujemo polufinale. Ne razmišljamo o rivalima, fokusirani smo na sebe i na naše veslanje”
, dodao je on.

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.

Oni su sjajno odveslali trku, s obzirom da prve dve nedelje jula nisu mogli ni da izlaze na vodu, ni da treniraju zajedno nakon što je Vasić bio pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio.

Vasić i Mačković su sporije ušli u trku, bili su peti posle 500 metara, ali su na polovini staze pretekli posade iz Španije i Južne Afrike i do kraja zadržali treću poziciju koja ih je odvela direktno u polufinale.

Martin Mačković je naveo da je karantin ostavio traga na formu, ali da postoji način da se i to prevazidje.

“Trebalo nam je malo vremena da se uveslamo u prethodnim danima. Zadovoljni smo trkom, imamo šanse za plasman u finale. Start nam je danas možda bio malo lošiji, ali ispravićemo sve do sledeće trke”, rekao je Mačković.

Polufinalne trke na programu su u utorak.

Danas objavljeno

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Zvezda ubjedljiva u Novom Sadu

Zeljka

Partizan rutinski protiv Cibone

Zeljka

Ostavite komentar