Vasa Micić ostaje sa košarkašima Srbije u Kini - BIGportal.ba
Košarka Sport

Vasa Micić ostaje sa košarkašima Srbije u Kini

“Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čas

Srpskom plejmejkeru Vasiliju Miciću danas je preminula majka Vesela Micić, a u razgovoru sa Sašom Đorđevićem doneo je odluku da ostane uz Srbiju.

Vasa Micić nastupiće već sutra za “orlove” protiv Argentine.

“Odlučio je da bude sa nama protiv Argentine i da odigra, to je velika stvar”, kazao je selektor Srbije u obraćanju novinarima u Donguanu.

Ne treba posebno naglašavati o koliko hrabroj odluci se radi.

“Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka nažalost, upućujem moje saučešće i javno”, kazao je Saša Đorđević i potom dodao da se u javnosti s razlogom nije pričalo o teškom periodu kroz koji je prolazio.

“Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vreme, od početka priprema. Sad prvi put o tome pričamo, ali on je prolazio kroz težak period i svaka mu čast što je ovde”.

Nema sumnje da bi reprezentacija Srbije imala velikih problema protiv Argentine pošto bi bez Vasilija Micića u sastavu naš igrački kadar bio sveden na samo još jednog “prirodnog plejmejkera” u vidu Stefana Jovića, tako da je košarkaš Efesa prelomio da pomogne ekipi.

Novinari su Sašu Đorđevića upitali i koliko ovakva situacija utiče na ekipu.

“Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast!”, poručio je Đorđević.

Danas objavljeno

Važna poruka Nemanje Matića iz Mančestera

Zeljka

Tim prošao, Karacev ispao

Zeljka

MVP Jokić: Zakucavao sam kao tigar!

Zeljka

Ostavite komentar