Sastojci:
500 g naribanog kupusa
400 g nasjeckanih pelata iz konzerve
250 g krompira
1 l povrtnog temeljca
2 mrkve
2 stapke celera
1 luk
2 čena bijelog luka
1 kašika slatke paprike
½ kašike čilija u prahu
lovorov list
biljno ulje za dinstanje
so, biber
Priprema:
Zagrijte malo ulja u loncu na umjerenoj temperaturi. Na njemu dinstajte nasjeckani luk, mrkve i stapke celera pet-šest minuta dok ne omekšaju. Dodajte mljevenu papriku, čili prah, so i biber po želji. Dobro promiješajte. Dodajte nasjeckani bijeli luk i dinstajte oko pola minute. Dodajte trakice naribanog kupusa i dinstajte oko jednog minuta. Podlijte s povrtnim temeljcem i pelatima te ubacite lovorov list. U lonac ubacite i krompir narezan na kocke. Kad provri, smanjite temperaturu i na laganoj temperaturi kuvajte oko 25 minuta.
Uživajte u vašem obroku.
Nezavisne.