Varhelji poziva Podgoricu da povuče odluku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Varhelji poziva Podgoricu da povuče odluku

Evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Oliver Varhelji pozdravio je odluku Vlade Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i pozvao Crnu Goru da učini isto.

On je na “Tviteru” napisao da su poštovanje dobrih komšijskih odnosa i regionalna saradnja temelji proširenja EU i procesa stabilizacije i pridruživanja.

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je sinoć da će Srbija povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića, te da je došlo vrijeme za prijateljstvo sa Crnom Gorom.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je mene i ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića pozvao da se konsultujemo… Predsednik nas je zamolio da razmotrimo ovu odluku. Odlučili smo da povučemo odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore”, rekla je Brnabićeva.

Crna Gora je u subotu proglasila ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore. Srbija je sinoć odgovorila recipročnom mjerom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.

Danas objavljeno

Uhapšeno 11 lica, spriječena trgovina heroina iz BiH

M.

Konzul BiH prijetio ratom, sankcija ni na vidiku

M.

Duge kolone vozila na Donjoj Gradini i Velikoj Kladuši

M.

Ostavite komentar