Vardar je šampion Evrope! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Vardar je šampion Evrope!

Rukometaši skopskog Vardara su savladali Vesprem sa 27:24 i osvojili titulu šampiona Evrope, drugi put u istoriji.

Rukometaši skopskog Vardara su savladali Vesprem sa 27:24 i osvojili titulu šampiona Evrope, drugi put u istoriji.

Makedonski tim je napravio drugu senzaciju na završnom takmičenju u Kelnu, pošto je u polufinalu prethodno savladao Barselonu.

U finalu je šest golova za Vardar postigao Fereira Moraeš, pet je upisao Ivan Čupić, a na drugoj strani je Kentin Mae šest puta savladao golmane tima iz Skoplja.

U redovima Vesprema najefikasniji sa šest golova bio je Kentin Mae.

Srpski golman Dejan Milosavljev imao je sedam odbrana, Petar Nenadić postigao je tri, a Momir Ilić, koji je odigrao svoj poslednji meč u karijeri, postigao je jedan pogodak.

“Uprkos opravdanim prognozama utemeljenim na komparacijama dužina klupa, potrošnje igrača, centimetrima, kilogramima, kilometrima na čas, Vardar je držao rukometni čas Vespremu u prvom poluvremenu. Strogo kontrolisan napad, bez ijedne tehničke greške, bez nepotrebnog rizika i sa sjajnom saradnjom bekova sa kružnim napadačima, primese su koje su činile skoro savršenih 30 minuta pred Miklerovim golom. Jedan od uzroka rezultata 16:10 u 28. minutu je i taj što je Milosavljev bio dosta uspešniji od mađarskog kolege na drugoj strani – branio je pokušaje spolja u velikom procentu, a Manaskova je zaustavio u oba navrata kada je pokušao da mu iz teškog ugla poljulja samopouzdanje. Puna koncentracija u odbrani bila je dovoljna da se zaustave sve uzdanice Vesprema, a trener Davis je sredinom prvog dela posegao za radikalnim merama promenivši čitavu bekovsku postavu – Maea, Mačkovšeka i Tenesena zamenili su Lekai, Ilić i Nađ. Kasnije je ušao i junak polufinala Nenadić, ali, sem saradnje sa Nilsonom na crti, ništa nije polazilo za rukom Vespremu. Karačić, Skube i Krištopans, neobična bekovska postava nadmudrila je i zid sačinjen od defanzivnih giganta kakvi su Blagotinšek i Terzić”, navedeno je u izveštaju specijalizovanog portala balkan-handball.com.

U utakmici za treće mesto bronza je pripala devetostrukom šampionu Evrope, Barseloni, koja je nadigrala Kielce 40:35 (20:16).

Danas objavljeno

Zvezda podebljala rekord u UEFA – mogu li da se otvore putevi do elite?

Zeljka

Mari: Tenis je posao u kom se gleda samo rezultat

Zeljka

Zvezda dočekuje Albu za povratak u Top 8

Zeljka

Ostavite komentar