24. Oktobra 2022.

Varao je suprugu i onda je oženio drugi put

Big Portal

Belgijski majstor borilačkih vještina Džan Kloud Van Dame proslavio je 62. rođendan, a odavno važi za jednu od najvećih zvijezda akcijskih filmova.

Rođen je pod imenom Jean-Claude Camille François Van Varenberg u općini Sint-Agatha-Berchem u Bruxellesu. S 10 godina se počeo baviti borilačkim vještinama kada ga je otac upisao u školu karatea jer je smatrao da treba ojačati svoje tijelo.

https://www.instagram.com/p/CebKIbrIFIB/?utm_source=ig_web_copy_link

Dobio je crni pojas kao 18-godišnjak, a počeo je dizati tegove kako bi poboljšao svoj fizički izgled i s vremenom je dobio nadimak ‘Mišići iz Bruxellesa’. Uskoro je odnio i titulu prvaka Belgije na bodybuilding natjecanju.

Nakon što je ostvario zavidnu sportsku karijeru, otišao je 1982. sa svojim prijateljem iz djetinjstva, Michelom Qissijem u Ameriku kako bi započeo glumačku karijeru. Dobio je američko državljanstvo i bio je tri godine zaposlen kao vozač limuzine, izbacivač i menadžer.

https://www.instagram.com/p/Cgqb7sOPvMn/?utm_source=ig_web_copy_link

Prvu ulogu je dobio 1984. u mjuziklu ‘Breakin’ u kojem je plesao u pozadini, a to vrijeme je upoznao Chucka Norrisa s kojim je počeo trenirati. Prvu veliku ulogu je odigrao 1986. u filmu ‘Karate Tiger’, a nakon toga je nizao uloge u akcijskim hitovima ‘Kiborg’, ‘Nema šanse’ i ‘Univerzalni vojnik’. Bio je uspješan sve dok se nije odao porocima.

Naime, zaradio je mnogo novca i to je utjecalo na njega. Postao je ovisnik o kokainu i uzimao ga je na dnevnoj bazi jer nije mogao funkcionirati bez toga. Otišao je 1996. na liječenje, ali je samo sedmicu kasnije napustio iz klinike.

No nije se samo zbog ovisnosti nalazio u centru pažnje. Naime, često je izlazio gol iz kuće, a imao je i ružne ispade u kojima je govorio o homoseksualcima. Također je govorio da je uloga žene da brine o kući i djeci.

Zbog svih događanja prestao je dobivati angažmane u filmovima. Nije se odrekao drugih žena ni kada se oženio.

Dva puta je izgovorio sudbonosno ‘da’ bodybuilderici Gladys Portugues (65). Naime, vjenčali su se 1987. i razveli pet godina kasnije. Njihov brak se raspao jer je Jean-Claude počeo aferu s glumicom Darcy LaPier koju je oženio 1994. i s njom dobio sina Nicholasa (27).

INSTAGRAM: @officialgp57

U to je vrijeme na snimanju filma ‘Ulični borac’ započeo romansu s Minogue koju je javno priznao 2012. i tada je tek Darcy saznala da joj je bio nevjeran.

Van Damme se s Gladys ponovno oženio 1999. i otada su u braku. Dobili su skupa kćer Biancu (32), koja se hvali da može napraviti špagu poput oca i bavi se glumom, i sina Kristophera (35), koji je kamerman.

S Gladys je i dan danas u braku, a ukupno se ženio pet puta. S prvom suprugom Marijom Rodriguez bio je u braku četiri godine, a s drugom Cynthijom Derderian godinu dana.

Izvor: story.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare