Vanredna sjednica o usvajanju novog budžeta Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Vanredna sjednica o usvajanju novog budžeta Banjaluke

Skupština grada Banjaluka danas će na vanrednoj sjednici razmatrati prijedlog novog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati predložene amandmane skupštinske većine koji će biti sastavni dio budžeta, uz poruku da neće odustati od amandmana jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

“U slučaju da gradonačelnik ne prihvati naše amandmane tražićemo od Skupštine izjašnjenje o amandmanima koji bi u tom slučaju postali sastavni dio prijedologa budžeta”, rekao je Topić juče novinarima u Banjaluci.

Topić je naveo da nisu tačne tvrdnje Stanivukovića da je skupštinska većina predložene amandmane samo malo ublažila, već da su amandmani umanjeni za nekoliko miliona KM, u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta.

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada, kojima je predviđen milion KM za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije /SP/ Banjaluka Velibor Stanić najavio je da će odbornici ove stranke u Skupštini grada podržati budžet za ovu godinu sa predloženim amandmanima.

“SP će podržati amandmane koji predviđaju jednokratnu novčanu pomoć svim zdravstvenim radnicima sa prostora Banjaluke u iznosu od 500 KM, kao i porodiljama. Na ovaj način promovišemo i natalitetnu politiku, koja je prijeko potrebna”, istakao je Stanić.

Vanredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 14.00 časova.

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Oslikan mural na školi u Šargovcu: Posvećen djeci stradaloj u ustaškom pokolju

M.

Ostavite komentar