Vanesa Brajant tužila nadležne u LA okrugu - traže joj psihijatrijski pregled - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Vanesa Brajant tužila nadležne u LA okrugu – traže joj psihijatrijski pregled

Udovica velike košarkaške zvezde, Kovija Brajanta – Vanesa Brajant, podnela je krivičnu tužbu protiv nadležnih institucija u okrugu Los Anđelesa, jer je pretrpela emotivnu i psihičku bol, nakon što su navodno prikazali javnosti fotografije njenog supruga i ćerke nakon nesreće.

Okrug Los Anđelesa želi da udovicu NBA legende Kobija Brajanta i druge uključene u tužbu, zbog procurelih fotografija nesreće helikoptera u kojoj su on, njihova ćerka i još sedmoro ljudi, pošalje na psihijatrijske preglede pre nego što slučaj krene na suđenje, pokazuju sudski zapisi.

U tužbi podnetoj na sudu u petak, okrug Los Anđeles tvrdi da su neophodni nezavisni lekarski pregledi kako bi se utvrdilo da li su emocionalni stres koji su pretrpeli Brajant i drugi uzrokovani curenjem fotografija ili padom helikoptera.

Građanska tužba Vanese Brajant protiv okruga Los Anđeles tvrdi da su fotografije nesreće u januaru 2020. podelile okružna vatrogasna služba i zaposleni šerifovog odeljenja u okruženjima nebitnim za istragu.

Tužbom koja je podneta saveznom sudu u septembru 2020. traži se odšteta zbog povrede građanskih prava, nemara, emocionalne uznemirenosti i povrede privatnosti, prenosi CNN.

“Centralno načelo” odbrane okruga je da “teške emocionalne i psihičke povrede nisu uzrokovane nikakvim ponašanjem optuženih, već tragičnom nesrećom helikoptera i smrću njihovih najmilijih”, kaže se u sudskom saopštenju.

Okrug LA tvrdi da tužioci “ne mogu da imaju traume zbog fotografija sa mesta nesreće koje nikada nisu videli i koje nikada nisu javno distribuirane”.

Tužioci traže “desetine miliona dolara da im nadoknade navodne duševne i emocionalne povrede”, kaže okrug LA, a lekarski pregledi bi pomogli u proceni “postojanja, obima i uzroka” njihove “navodne štete”.

Advokati Vanese Brajant i drugih tužilaca osporavali su ispitivanje, rekavši da “žalba koja samo traži naknadu štete zbog emocionalnog stresa ne dovodi u pitanje mentalno stanje stranke”.

Dodali su da bi okrug trebalo da radi na proceni emocionalnog stresa sa “manje” nametljivim sredstvom.

“Za porotu nije potreban stručnjak, i svakako nije potrebno prisilno osmosatno psihijatrijsko ispitivanje, da proceni prirodu i stepen emocionalnog stresa uzrokovanog nedoličnim ponašanjem optuženih”, rekli su advokati Brajanta.

Ročište po tom pitanju zakazano je za 5. novembar, prema sudskoj tužbi, podnetoj u petak, a početak suđenja zakazan je za februar 2022. godine.

Danas objavljeno

Nesvakidašnji most koji je stvari postavio naopako

Zeljka

Bila je pod uticajem neobičnog kulta i davala im je svoju platu; glumica: “Bio mi je ispran mozak”

Zeljka

Prvi snimak “crne svadbe” napravljen 1967. godine

Zeljka

Ostavite komentar