"Vandali pokazali da im ništa nije sveto": Beograd podiže novu spomen-ploču Bati Živojinoviću - BIGportal.ba
Ex Yu

“Vandali pokazali da im ništa nije sveto”: Beograd podiže novu spomen-ploču Bati Živojinoviću

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović oštro je osudila vandalski čin krađe spomen-ploče Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici i najavila da će Grad u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču.

“Najoštrije osuđujem nepoštovanje lika i dela našeg velikog glumca Velimira Bate Živojinovića i vandalizam bezobzirnih vandala koji su krađom spomen-ploče pokazali da im ništa nije sveto. Lopovluk, bezobzirnost i rušenje kulta ličnosti koje su dale nemerljiv kulturni doprinos prestonici, zemlji i regionu, dokazuju da je vandalizam jedini pokazatelj mržnje prema svemu što predstavlja očuvanje tradicije i kulture sećanja”, rekla je Radulović.

Ona ističe da je neverovatna je činjenica da postoje osobe koje u bilo kom trenutku, na bilo koji način žele da ruše, kradu, uništavaju obeležja našeg grada i koje iz nerazumnih i neprihvatljivih razloga uništavaju sećanje na sve ličnosti koje su svom gradu dale svoj talenat, ljubav, bezgranično se zalažući za razvoj kulture.

Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću, navela je ona.

“Ta nova spomen ploča će ponovo krasiti zid na zgradi u Mileševskoj ulici i nadamo se da će ostati netaknuta i vredna sećanja na jednu od najvećih glumačkih legendi zemlje i regiona”, rekla je Andrea Radulović, koja je i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda.

B92

Danas objavljeno

Ella Dvornik u mukama zbog kredita

Vanja A

Novi detalji pljačke doma Severine Kojić: “Razbojnici su imali albanski naglasak”

Zeljka

Lanu Jurčević kritizirali zbog kilaže, ona im odgovorila: “Vidim ovdje ozbiljan problem”

Vanja A

Ostavite komentar