Van Gal: Kako protiv Mesija? Vidjećete u petak - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Van Gal: Kako protiv Mesija? Vidjećete u petak

Holandija u četvrtfinalu na Mundijalu u Kataru igra protiv Argentine.

Biće to jedan od velikih okršaja svetskog fudbala za plasman u polufinale, a u fokusu je svakako najbolji igrač Argentine, Lionel Mesi.

Bukvalno je vukao svoj tim ka plasmanu među osam najboljih, golovima na mečevima sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Australijom.

Na pitanje kako protiv Mesija, selektor Holandije Luj van Gal nije želeo previše da otvara karte.

Videćete u petak. Neću da vam kažem. Mesi je najopasniji kreativni igrač, u stanju je da stvara šanse i sam ih realizuje. Ipak, kada izgube loptu, njega nema mnogo u igri, što nam daje šansu“, smatra Van Gal.

On dodaje da veruje u svoj tim.

Mislim da tu imamo veliku šansu. Ostala su još tri meča, potencijalno. O ovome pričam već godinu dana, da možemo da budemo svetski šampioni“, poručio je Van Gal.

Kapiten Holandije Vidžil van Dajk upozorava saigrače da svih 90 minuta moraju da motre na Mesija.

Ono što je teško u vezi sa njim je kada mi napadamo, on tada odmara u nekom uglu. Moramo da budemo veoma odgovorni u defanzivnoj organizaciji. Uvek gledaju gde je, kako bi mogli da nam zadaju problem iz kontre. Ne radi se o tome da igram ja protiv njega, ili Holandija protiv njega, već Holandija protiv Argentine. Niko ne može ništa sam, moramo da imamo dobar plan“, zaključio je Van Dajk.

B92.

Danas objavljeno

“Ako Novaku ne dozvole, biće velika sramota”

Vanja A

Mari, kralj “valjd karti”

Vanja A

Da li Obradović žali za NBA ligom?

Vanja A

Ostavite komentar