Valijeva i dalje trenira dok čeka odluku CAS - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Valijeva i dalje trenira dok čeka odluku CAS

Ruskinja je trenirala dok čega odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) o tome da li će moći da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama. Ona je, kako prenosi agencija AP, bila u suzama nakon lošijeg treninga tokom kojeg je pala izvodeći trostruki aksel, skok koji obično izvodi bez…

Ruskinja je trenirala dok čega odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) o tome da li će moći da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama.

Ona je, kako prenosi agencija AP, bila u suzama nakon lošijeg treninga tokom kojeg je pala izvodeći trostruki aksel, skok koji obično izvodi bez problema.

CAS je prošle noći saopštio da je primio žalbe Međunarodnohg olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske antidoping agencije (WADA) o pozitivnom testu Valijeve.

CAS je, ne davajući više detalja, saopštio da će “brzo” doneti odluku, prenosi Frans pres.

MOK i WADA žalili su se na odliku Ruske antidoping agencije (RUSADA), donete u sredu, da ukine privremenu suspenziju 15-godišnje Valijeve koja je u decembru na nacionalnom takmičenju u Sankt Peterburgu bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin.

Ona je u Pekingu pomogla timu Rusije da osvoji ekipnu zlatnu medalju u umetničkom klizanju.

Dan posle tog takmičenja i nekoliko sati pre dodele medalja laboratorija u Stokholmu označila je da je Valijeva bila pozitivna na trimetanzin, koji je na spisku zabranjenih supstanci od 2014, zbog čega je i ceremonija dodele medalja odložena.

RUSADA je najpre privremeno suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu čime joj je omogućeno da nastavi da se takmiči u Pekingu.

Takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju počinju u utorak.

Danas objavljeno

“Epska postava – dolazi nam Novak Đoković”

Zeljka

“Pazite šta pričate o porodici Džaka – odgovaraćete, a tada će biti kasno”

Zeljka

Klajsters: Novak će biti motivisaniji nego ikad

Zeljka

Ostavite komentar