Valijeva će svjedočiti na saslušanju o dopingu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Valijeva će svjedočiti na saslušanju o dopingu

Ruska klizačica Kamila Valijeva svjedočiće u nedelju putem video poziva na saslušanju.

Posle toga će biti poznato da li 15-godišnjakinja može da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je da će se Valijeva obratiti tročlanom veću na sednici zatvorenoj za javnost u konferencijskoj sali hotela u Pekingu.

Advokati i zvaničnici obe strane povezaće se iz Pekinga i Švajcarske.

CAS će u ponedeljak doneti odluku, dan pre početka takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju, gde je 15-godišnja Ruskinja veliki favorit za zlato.

Valijeva ;je bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin, na testiranju obavljenom 25. decembra na ruskom državnom prvenstvu.

Ona je 7. februara osvojila zlatnu medalju u ekipnom takmičenju u Pekingu, a nedugo posle tog takmičenja i nekoliko sati pre dodele medalja, laboratorija u Stokholmu objavila je da je Valijeva bila pozitivna na trimetanzin, koji je na spisku zabranjenih supstanci od 2014.

Ceremonija dodele medalja je odložena.

Ruska antidoping agencija privremeno je suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu čime joj je omogućeno da nastavi da se takmiči u Pekingu.

B92.

Danas objavljeno

“Potreban nam je Novak Đoković”

Vanja A

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Nadal nagovijestio odlazak u penziju?

Vanja A

Ostavite komentar