6. Septembra 2020.

“Vakcinišem se protiv gripa, primiću i vakcinu protiv korone”

Big Portal

Naglašava da se ova vakcina nalazi u trećoj fazi kliničkih studija koje predstavljaju fazu ispitivanja vakcina na mnogo većem broju stanovnika.

– Nakon toga se dobijaju sertifikati o kvalitetu i bezbjednosti same vakcine. Nijedna vakcina neće biti puštena u upotrebu, dok se ne dobiju adekvatni sertifikati po tom pitanju. To je stav Svjetske zdravstvene organizacije i mi pratimo šta se na ovom polju dešava – ističe Šeranić za Srpskainfo.

Naglašava da se od 2004. godine redovno vakciniše protiv gripa.

– To sam praktikovao svake godine, i dok sam radio kao ljekar u porodičnoj medicini i nakon toga. Nema sumnje, i ove godine ću da je primim. Primiću i vakcninu protiv korona virusa, ako bude dostupna i ako bude preporučena za moju ciljnu grupu – poručuje Šeranić i dodaje da je Srpska zauzela stav da bude u redu čekanja kod svih od kojih može da dobije tu vakcinu.

– Tako, trenutno radimo u dva pravca. Jedan je ovaj pravca o kojem se već govorilo, a to je dostupnost ruske vakcine na našem tržištu, a drugi je pravac koji radimo sa SZO. Naredne sedmice ću imati sastanak sa kolegama iz SZO koji dolaze iz Kopenhagena, a jedna od tema će, svakako, da bude dostupnost vakcine. Očekujem da ćemo i mi biti adekvatno opskrbljeni i da ćemo stanovništvu pružiti i ovaj vid zaštite – naglašava Šeranić.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare