12. Maja 2021.

Vakcinisano 9.013 Banjalučana, nisu zabilježena neželjena dejstva

Big Portal

Todorovićeva je istakla da je tokom ove nedjelje građanima na raspolaganju ruska vakcina Sputnjik, te da je za Dom zdravlja obezbijeđeno 3.100 doza.

  • Tokom jučerašnjeg dana aplicirano je više od 500 doza vakcina, od čega je dio bio revakcinacija, a drugi prva doza – rekla je Todorovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, za vakcinaciju je ukupno bilo prijavljeno 15.500 lica starijih od 65 godina, a u toku ove i naredne sedmice trebalo bi da bude vakcinisan već broj ljudi iz ove populacije.

  • Posebno bih zahvalila Vladi Republike Srpske i srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji na sve moguće načine pokušavaju da nabave vakcine za građane Srpske i Banjaluke – rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je danas posjetila pozivni centar Doma zdravlja, iz kojeg građane pozivaju na vakcinaciju, a u kojem rade volonteri, penzionisani radnici Doma zdravlja, kao i dio zaposlenih ove zdravstvene ustanove.

  • Dnevno na pozivanju radi 15 naših kolega. Cilj nam je bio da na jednom mjestu imamo sve podatke o pacijentima iz elektronskog kartona. U toku dana pozovemo do hiljadu građana, što na vakcinaciju, što na revakcinaciju. Građani iz određenih razloga često dolaze u situaciju da moraju da odgađaju vakcinaciju ili da je odbiju. Sve te razloge upisujemo u njihov karton – pojasnila je Todorovićeva.

Tvrdi da najveći problem pri organizaciji jeste to što je među podacima pacijenata ogroman broj nepostojećih brojeva telefona.

  • To su najčešće fiksni telefoni, čiji brojevi su davno upisani u kartone i u međuvremenu su promijenjeni. Zato molimo građane da prilikom prijavljivanja za vakcinaciju ostavljaju važeće brojeve telefona – napomenula je Todorovićeva.

Ona je dodala da takvih problema nema ako se građani prijavljuju sms porukama na broj 0651314, te još jednom naglasila da je taj broj namijenjen isključivo za građane koji su registrovani u nekom od timova porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka.

Todorovićeva je podsjetila da se vakcinacija vrši na Banjalučkom velesajmu, u organizaciji Doma zdravlja i grada Banjaluka, te da su građani zadovoljni cijelim procesom.

Medicinski tehničar Miroslav Ramić, jedan od zaposlenih u Domu zdravlja koji je angažovan u pozivnom centru, rekao je da proces pozivanja građana protiče bez problema.

  • Odziv građana je dosta dobar, jedini zahtjev koji građani ponekad imaju jeste vakcina određenog proizvođača – naveo je Ramić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare