Vakcinacija za ugostitelje u nedjelju bez zakazivanja - BIGportal.ba
Banja Luka

Vakcinacija za ugostitelje u nedjelju bez zakazivanja

Radnici ugostiteljskog sektora moći će u nedjelju da se vakcinišu bez zakazivanja u Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka”.

Vakcinacija protiv virusa korona biće organizovana u nedjelju od 9.00 do 15.00 časova, a ugostiteljima će na raspolaganju biti dostupne sve vakcine kojima se vrši proces imunizacije u Republici Srpskoj.

Iz “Horeke” pozivaju sve poslodavce, ugostitelje i njihove radnike da se odazovu pozivu i uključe u proces imunizacije.

“Samo na taj način možemo doprinijeti očuvanju sektora ugostiteljstva i turizma Republike Srpske i ne doći u situaciju eventualnog uvođenja novih mjera u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz Udruženja “Horeka”.

U “Horeci” navode da će od masovnosti imunizacije ugostiteljskih radnika zavisiti i eventualne mjere koje će Vlada Republike Srpske donositi u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

“S obzirom na to da je mišljenje da je ugostiteljstvo jedan od segmenata gdje se zaraza najviše širi, smatramo da je neophodno da se vlasnici lokala, turističkih agencija, noćnih klubova, restorana, zajedno sa svojim zaposlenima vakcinišu i pokažu da smo uradili sve što je potrebno i da ne postoji osnov za uvođenje mjera ograničenja rada”, dodaje se u saopštenju.

Novo zaključavanje i ograničenja u poslovanju, tvrde u “Horeci”, mnogi ugostitelji ne bi podnijeli, te je neophodno da masovnom vakcinacijom spriječe bilo kakve restriktivne mjere prema ugostiteljstvu.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar