Vakcinacija trećom dozom u Srpskoj kreće u ponedjeljak - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vakcinacija trećom dozom u Srpskoj kreće u ponedjeljak

Imunizacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa u Srpskoj kreće od ponedjeljka, a iz Instituta za javno zdravstvo počeli su da pozivaju građane iz prioritetnih grupa da ih obavijeste da će od početka sledeće sedmice moći da primer buster dozu.

Kako su za Srpskainfo naglasili u ovom institutu, riječ je o starijima od 65 godina, te hroničnim bolesnicima. Objašnjavaju da se treća doza može se primjenjivati kod onih koji su revakcinisani prije 31. marta ove godine.

– Za primanje treće doze, potrebno je da prođe šest mjeseci od revakcinacije. Trenutno pozivamo zdravstvene radnike, ljude starije od 65 godina, hronične bolesnike. U IJZ RS treću dozu će moći da prime oni koji su vakcinisani i revakcinisani u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ako zainteresovanost građana bude velika, po danima ćemo organizovati davanje određenih vakcina. S druge strane, oni koji su protiv korona virusa imunizovani u domovima zdravlja u RS, tamo će dobiti i treću dozu, prema planovima tih zdravstvenih ustanova. Domovi zdravlja u RS će planove praviti prema svojim kapacitetima, te pozivati građane na vakcinaciju trećom dozom – kaže portparol IJZ RS Milka Mrđa.

Dodaje da oni koji su vakcinisani i revakcinisani u Srbiji, a u prioritetnim su kategorijama, buster dozu takođe mogu da prime u IJZ RS, uz potvrdu o dobijanju prve dvije doze.

SrpskaiNFO

Danas objavljeno

Skupština Srbije: Prijedlog rezolucije o Srebrenici ne može na dnevni red

M.

Zatvara se fabrika u Laktašima, radnici ostaju bez posla

M.

Srbija: Preminulo još 57 osoba, novih 7.664 slučajeva zaraze

M.

Ostavite komentar