"Vakcina štiti od težih oblika korone": Šeranić poručio da je u planu otvaranje različitih VAKCINALNIH PUNKTOVA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Vakcina štiti od težih oblika korone”: Šeranić poručio da je u planu otvaranje različitih VAKCINALNIH PUNKTOVA

Vakcina nije tu da vas spasi zaražavanja, već težih oblika virusa korona ukoliko se zarazite, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije u ovom trenutku jeste da se vakcinišu i osobe koje su preležale virus korona. Preporučuje se i da osobe u akutnom stanju bolesti ne primaju vakcinu – naglasio je Šeranić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

Da bi se postigla neophodna masovna imunizacija, kaže Šeranić, međunarodne organizacije preporučuju da je u prvom turnusu potrebno vakcinisati minimalno 40 odsto stanovništva.

– Važno je znati da će se ovaj broj stanovnika vakcinisati u dugoročnijem periodu. Za to nam je potrebno minimalno četiri do šest mjeseci – poručio je Šeranić.

Šeranić je objasnio da je plan da se vakcinacija zdravstvenih radnika ili ljudi u staračkim domovima odvija baš u tim prostorima. Drugi dio su, kaže, osobe preko 65 godina sa hroničnim oboljenjima koji će ići kroz vakcinalne centre.

– U planu je da otvorimo različite vakcinalne punktove – rekao je Šeranić.

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo pet, zaražene još 323 osobe od virusa korona

M.

Policija u Mrkonjić Gradu uhapsila tri osobe: Upadali u kuće i krali alat i rakiju

M.

U Hrvatskoj preminulo 15 osoba, 658 zaraženo

M.

Ostavite komentar