11. Februara 2022.

“Vakcina” otkrila pet osumnjičenih za falsifikovanje nalaza i uvjerenja za koronu

Big Portal

Kako saznajemo uhapšeni su David A. (28), Milan Ć. (38) iz Prijedora, kao i Mladen P. (35) i Aleksandar G. (33) iz Novog Grada.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor “Vakcina” je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti pravnog saobraćaja a uhapsili su D.A. i M.Ć. iz Prijedora i M.P. i A.G. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice A.D. tokom 2021. i 2022. godine na području grada Prijedora vršilo izradu falsifikovanih mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na virus korona, te izrađene nalaze prodavalo većem broju lica za novčani iznos od 100 KM po jednom nalazu”, navode u saopštenju.

Osumnjičene M.P. i M.Ć. terete da su vršili izradu falsifikovanih uvjerenja o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa COVID-19, te izrađena uvjerenja prodavali za novčani iznos od 300 KM po uvjerenju.

Kako dodaju daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su falsifikovana uvjerenja o vakcinaciji nabavljali i prodavali A. G. i I.K.D. iz Prijedora, čime su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudija Osnovnog suda u Prijedoru i Osnovnog suda u Novom Gradu izršeni su pretresi stambenih prostorija i vozila koja koriste osumnjičena lica kom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti računari, prenosni uređaji za skladištenje memorije, lap top, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje krivičnog djela.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit nadležnih sudova, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih lica A.D., M.Ć., M.P., A.G. i I.K.D. biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare