25. Maja 2022.

Vajdin pulen: Ne počinje da priča o Novaku, ja ga pitam

Big Portal

On, koji sarađuje od skora sa Marijanom Vajdom, do meča sa najboljim na svetu, stigao je posle pobede nad Federikom Korijom.

Molčan kaže da se sa Vajdom dobro slaže.

“Upoznao sam ga prošle godine, pitao sam ga da li ima savet za mene kako da nađem pravog trenera. Kada je objavio da se rastao sa Novakom, pitao sam ga za pomoć, za pripremu turnira, video sam da je pozitivan, o mojoj igri, da smo se povezali. Pričali smo da se pridruži timu i evo nas. Za sad je sve savršeno, razumemo se, nema drugih mišljenja jer ovo može biti veoma dramatično, ako jedan trener govori jedno, a drugi nešto drugo. Ipak, oni su na istom putu, misle iste o mom napretku, razumemo se veoma dobro”, rekao je Molčan i dodao:

Biće čudno, pošto će Novak i Marijan biti na suprotnim stranama.

“Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: Vau. Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu.”

Molčan je prošle godine igrao finale Beograd opena, gde je izgubio upravo od Novaka.

“Teško je reći, nisam promenio mnogo stvari, moj život, imao sam jedan dobar rezultat u Beogradu to mi je kao da sam osvojio grend slem, a ne finale 250. Tada sam počeo da gledam sve ozbiljnije, sa pravim trenerima, mnogo više sam fokusiraniji na tenis, nego na druge stvari. Mentalitet je malo različit u odnosu na pre dve ili tri godine.”

Molčan je promenio pogled na tenis.

“Sve, način na koji sam gledao na treninge, fizio, ma sve. Sve u mom životu sam pokušavao da radim ispravno, bio sam u boljoj poziciji, bio sam 300. i nisam igrao nijedan grend slem. Na grend slemu ima više novca, više prilika da pokažem sebe, ne mogu da kažem da sam strastveniji, ali sam svakako ozbiljniji. Trening, hrana nije još moja najbolja strana, ali sam bio mnogo profesionalniji”, istakao je on i dodao:

“Dobra stvar za mene je što i kada pobedim ludi meč ili kad igram veoma dobro, prošle nedelje su mi rekli da sam igrao neverovatno. Meni je bilo samo dobro, znam da mogu da igram brže, da bolje serviram, meni je to smao pozitivni vajb da mogu da budem bolji. Odbranu mogu dodatno da unapredim.”

Molčan povremeno pita Vajdu o Novaku i “receptu” za uspeh.

“Više ja pitam o Novaku, šta radi tokom treninga, posle mečeva. Ne počinje da priča o Đokoviću, to dođe slučajno. Pokušavam da učim svaki dan jer je on najveća knjiga tenisa danas. Ono što je funkcionisalo za Novaka možda neće za mene. Ima stvari koje moram da unapredim, postajao je sve profesionalniji, a sada je najveći profesionalac”, zaključio je Molčan.

Đoković i Molčan se sastaju u sredu od 14.30 na stadionu “Suzan Lenglen”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare