Vajda o deportaciji Đokovića: Odavno nisam video takvu nepravdu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Vajda o deportaciji Đokovića: Odavno nisam video takvu nepravdu

Tri dana posle deportacije Novaka Đokovića iz Australije oglasio se njegov trener Marijan Vajda.

Slovak, koji sarađuje sa Đokovićem od 2006. godine, i koji je najuspešniji trener po broju grend slem titula, po ranijem dogovoru nije putovao sa Novakom u Australiju. Vajda je planiran za Rolan Garos i US open, a Goran Ivanišević za Australijan open i Vimbldon.

“Još uvek ne razumem zašto su mu to uradili. Odavno nisam video takvu nepravdu. Mediji su u velikoj meri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australijski mediji koji su stalno pisali protiv Đokovića.”

Vajda je opisao kakva je bila njegova prva reakcija.

“Šok, patnja, velike emocije. Ne znam ni kako bih psihički podneo da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško, nisam dobro spavao i nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem ” želeo je da igra na prvom grend slemu u godini i da brani trofej.

Vajda je rekao da se dopisivao sa Đokovićem tokom torture nad njim u Melburnu.

“Pisali smo jedno drugom, nismo razgovarali telefonom. Slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je mnogo patio. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da je ostavilo traga. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posledice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu porodicu “rekao je Vajda.

Danas objavljeno

Crvena zvezda je šampion Srbije!

Zeljka

Milan dominantno do titule u Italiji

Zeljka

Siti odbranio titulu u Premijer ligi!

Zeljka

Ostavite komentar