Uzorke kiseonika uzela laboratorija iz Beograda - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uzorke kiseonika uzela laboratorija iz Beograda

Referentna laboratorija iz Beograda uzela je uzorke kiseonika iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske jutros u osam sati, a nalazi bi trebali biti poznati tokom dana, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković odgovarajući na pitanja poslanika u NSRS.

On je naglasio da se Vlada RS ne može baviti špekulacijama i poluistinama, ne možete očekivati da predsjednik vlade izađe i da govori o nečemu za šta nema validan dokument.

“Prilikom nabavke kiseonika u tenderu piše samo riječ kiseonik i pominje se čistoća od 99,5 odsto, što je čistoća za medicinski kiseonik”, kazao je Višković i dodao:

“Ako meni ne vjerujete, morate vjerovati direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku koji je izdao rješenje firmi “TGT Tehnogas” za stavljanje lijeka u promet”.

Kako kaže, u rješenju piše da se medicinski gas čija je čistoća 99,5 odsto primjenjuje kao lijek u zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijarnog karaktera.

Podsjetimo, juče je održana sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je odlučeno da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i JZU Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, u roku od 48 časova od donošenja ovog zaključka, obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar