Magazin Zanimljivo

Uzbuna u prodavnici zbog poslednje “mušterije”: Zmija se “ugnijezdila” iza frižidera

Vlasnik prodavnice u Vladičinom Hanu bio je ne malo iznenađen kada je u svom objektu, pred zatvaranje, ugledao “poslednju mušteriju”. Stručnjak za gmizavce uhvatio je smuka i vratio u prirodu

Na samom kraju radnog dana, u subotu uveče oko 22 časa, vlasnik jedne prodavnice u Vladičinom Hanu je u pomoćnoj prostoriji primetio nezvanog gosta – zmiju.

Odmah je alarmirao svog sugrađanina Vladicu Stankovića iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“, specijalistu za ovakve situacije.

Posle kraće pretrage, uljez je lociran iza jednog frižidera.

– Radi se o neotrovnom smuku, dužine oko 1,5 metra, koji se smestio između kablova kod motora frižidera, gde mu je bilo toplo. Izvučen je i, naravno, vraćen u svoje prirodno stanište – pojašnjava Vladica.

On dodaje da ni sam nije siguran kako je životinja neprimećena dospela u prodavnicu, budući da se radi o vrlo prometnom objektu, gde zaposleni i mušterije stalno cirkulišu.

Ipak, činjenica je da je toplo vreme izmamilo gmizavce iz njihovih staništa i da, nakon hibernacije, lutaju u potrazi za hranom.

To znači, dodaje Vladica, da će sigurno i nadalje biti ovakvih susreta. On apeluje da se zmije ne ubijaju, već da se građani obrate stručnim licima.

Danas objavljeno

Zanima vas kako će izgledati svet 2040. godine? Imaćemo nekoliko partnera, a SEKSA jedva da će biti, a doći će i ONI

D

U LOBANJU UGRADIO ANTENU pomoću koje čuje boje i razgovara!

Zeljka

Da li znate da se u četkama i na češljevima za kosu nalazi preko 3.500 BAKTERIJA?

Zeljka

Ostavite komentar