Uzbuna u prodavnici zbog poslednje "mušterije": Zmija se “ugnijezdila” iza frižidera - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uzbuna u prodavnici zbog poslednje “mušterije”: Zmija se “ugnijezdila” iza frižidera

Vlasnik prodavnice u Vladičinom Hanu bio je ne malo iznenađen kada je u svom objektu, pred zatvaranje, ugledao “poslednju mušteriju”. Stručnjak za gmizavce uhvatio je smuka i vratio u prirodu

Na samom kraju radnog dana, u subotu uveče oko 22 časa, vlasnik jedne prodavnice u Vladičinom Hanu je u pomoćnoj prostoriji primetio nezvanog gosta – zmiju.

Odmah je alarmirao svog sugrađanina Vladicu Stankovića iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“, specijalistu za ovakve situacije.

Posle kraće pretrage, uljez je lociran iza jednog frižidera.

– Radi se o neotrovnom smuku, dužine oko 1,5 metra, koji se smestio između kablova kod motora frižidera, gde mu je bilo toplo. Izvučen je i, naravno, vraćen u svoje prirodno stanište – pojašnjava Vladica.

On dodaje da ni sam nije siguran kako je životinja neprimećena dospela u prodavnicu, budući da se radi o vrlo prometnom objektu, gde zaposleni i mušterije stalno cirkulišu.

Ipak, činjenica je da je toplo vreme izmamilo gmizavce iz njihovih staništa i da, nakon hibernacije, lutaju u potrazi za hranom.

To znači, dodaje Vladica, da će sigurno i nadalje biti ovakvih susreta. On apeluje da se zmije ne ubijaju, već da se građani obrate stručnim licima.

Danas objavljeno

Obožavaoci sumnjaju u tajnu mladolikog izgleda Dženifer Lopez

D

Sedam stvari koje muškarci uopšte ne primjećuju kod žena

D

Slavni glumački par raskinuo nakon skoro godinu dana veze: Ben Aflek je opet samac

D

Ostavite komentar