Užasavajuća porodična tragedija slavne glumice promijenila je njen život iz korijena - BIGportal.ba
Ex Yu

Užasavajuća porodična tragedija slavne glumice promijenila je njen život iz korijena

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili javno.

Bosanska glumica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom u humorističkoj hit seriji “Lud, zbunjen, normalan“, prije skoro osam godina doživjela je najteži gubitak, kada je u nesreći u Kanadi nastradao njen desetogodišnji sin.

Tog ljeta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz serijala “Lud, zbunjen, normalan” i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promijenio se iz korijena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov sin Jan Isak.

Nasljednik poznatih umjetnika bio je u poseti rodbini u Kanadi. On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo.

Prema pisanju Canadian Pressa, suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena.

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke, danas osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu s djecom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom naslednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

– Željela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasljeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način drugarica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin Azra, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

Glossy

Foto: TV1/Printscreen

Danas objavljeno

DESET GODINA nije znala da se bori sa teškom bolesti

Zeljka

Rada se oglasila nakon optužbi fana da posjeduje intiman snimak odnosa

Zeljka

Pisalo se da je Nina Radulović osvojila srce poznatog tenisera

Zeljka

Ostavite komentar