Užas: Svirepom ubici srpskog dječaka samo 10 godina zatvora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Užas: Svirepom ubici srpskog dječaka samo 10 godina zatvora

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svjedoka i vještaka medicinske struke Sudsko vijeće je zaključilo da je Veselijeva počinila krivično djelo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.
Tužilaštvo BiH teretilo je Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije preduzeo neophodne mjere da ona bude kažnjena.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije stiže u Banjaluku

M.

Čovjek ubio ženu i teško ranio kćerku, pa izvršio samoubistvo

M.

Kremlj: Datum i mesto sastanka Putina i Vučića već određeni

M.

5 0 komentara

$@Л€ 8 Maja, 2019 at 9:47 am

10 godina i mozda Jos koja pre za tako nasilno gašenja jednog mladog života samo iz mržnje jer je Srbin/Pravislavac? Za ovako nešto u normalnom svjeti bi dobila doživotnu bez mogucnosti da bude ikad više oslobodjena.

Odgovori
Ratko 8 Maja, 2019 at 11:02 am

Uz žalbu ova kazna biće 5 godina ili manje i eto nje ubrzo na slobodi!!! Ovo je samo za javnost…a i ovaj jadni dječak je SRBIN, a nas mogu da ubijaju svi, a da ne budu kažnjeni!

Da je ovako nešto uradio neki Srbin on bi bio odavno osuđen na doživotnu kaznu zatvoru i to u Hagu, a takođe i svi njegovi nadređeni i njegovi prijatelji i rodbina koja ga je skrivala i još bi se diskutovalo da li su Srbi genocidna nacija jer mogu tako nešto da urade!

Odgovori
Sakib Rizvanovic 8 Maja, 2019 at 4:12 pm

Komadant logora u Omarskoj Tadic Na NAJSVIREPIJI MOGUCI NACIN BATINANJEM DO SMRTI KLANJEM PALJENJEM ZIVIH LJUDI NA STOTINE. BOBIJENIH I SILOVANIH IZ ZABAVE PA DOBIO 20 GODINA NI MJESEC DANA PO UBIJENOM MUSLIMANU ILI SILOVANOJ I UBIJENOJ MUSLIMANKI. BEZ IKAKVOG POVODA SAMO STO SU BILI MUSLIMANI. NI TRECINA IH NIJE OSUDJENO CAK NI PRIVEDENO NIKAD KOI SU KLALI I UBIJALI PO BOSNI RATNI ZLOCINAC KOI JE IZDAO NAREDBU DA SE ZAKOLJE ZAROBLJENIK U NAPADU NA BIHAC BOG I NATINA U BANJA LUCI U POLICIJI GLAVNI A KOLJAC NIKAD I NE UPITAN ZA ZLOCINE. MALO BOLJE POGLEDAJTE ISTINI U OCI PA ONDA STAVLJAJTE KOMENTARE

Odgovori
suljo 8 Maja, 2019 at 5:54 pm

kako im ti utece?

Odgovori
Abcghgv 8 Maja, 2019 at 5:51 pm

Naravno zalosno, presuda ocekivanaa ,ko sudi sta drugo ocekivati. Nego mene vise srbi lute jel postoji bolja prica za jedan film, I niko sve nije sjetio da to snimi.

Odgovori

Ostavite komentar