Uz blagoslov mitropolita Amfilohija u Podgorici krštena trans osoba - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uz blagoslov mitropolita Amfilohija u Podgorici krštena trans osoba

Transrodna osoba Vuk Adžić kršten je juče uz blagoslov Mitropolije -crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, tvrdi predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Bojana Jokić.

Ona je navela da je Adžić kršten pod imenom Vuk i ako mu u ličnoj karti još uvek stoji žensko ime.

“Vuk je trans momak koji još uvek nije prošao kroz celokupnu tranziciju. Nema reči kojom bih opisala ovaj osećaj sreće i ponosa. Danas je hrišćanska ljubav prema čoveku pobedila sve razlike. Hvala Mitropoliji na raširenim rukama spremnim za zagrljaj za svu svoju decu”, napisala je Jokić na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Adžić se krstio u crnogorskoj nošnji, a Jokić je kazala da je ovo prvi slučaj krštenja trans osobe koja nije prošla tranziciju.

“Država nije spremna da prihvati njegov identitet pre tranzicije već mu u svim dokumentima stoji žensko ime, a SPC jeste u krštenici mu piše Vuk”, dodala je Jokić.

Adžić je nedavno za medije ispričao svoju ispovest o prebijanju na pragu njegove porodične kuće u selu Mateševo kod Kolašina. U intervjuu je tada istakao da je za njega “crkva je jedino mesto gde može da kaže da je na neki način bezbedan”.

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar