Uvodi se zabrana preticanja za kamione na auto-putu? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Uvodi se zabrana preticanja za kamione na auto-putu?

Praktično, novim propisom biće onemogućeno preticanje kamiona kamionom.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pokrenuo je incijativu o zabrani preticanja za teretna vozila na auto-putu, sa ciljem dodatnog ubrzavanja saobraćaja i unapređenja bezbednosti. Praktično, novim propisom biće onemogućeno preticanje kamiona kamionom.

“Analizirali smo pozitivnu uporednu praksu i sprovođenje različitih ‘pilot’ projekata vezanih za zabranu preticanja teretnim vozilima na auto-putevima. Pokazalo se da dobre rezultate u kontekstu ubrzanja saobraćaja daje zabrana preticanja za teretna vozila na auto-putevima u određenim vremenskim intervalima kada je pojačan intenztitet saobraćaja, recimo od 6 do 18 časova. Zabranom preticanja za teretna vozila na auto-putevima će se smanjiti gužve, ubrzati saobraćaj i dodatno povećati bezbednost učesnika u saobraćaju”, rekao je danas ministar Momirović na Blic Biznis panelu “Elektromobilnost – globalni trendovi, prilike i prepreke u Srbiji”.

On je dodao da je zahtev o izradi studije upućen jutros “Putevima Srbije”.

“Jutros smo uputili zahtev ka ‘Putevima Srbije’ za izradu studije. Kako bi ljudi do omiljenih turističkih lokacija ubuduće stizali brže, cilj nam je da ubrzamo saobraćaj”, rekao je ministar.

Cilj zabrane preticanja za teretna vozila na auto-putevima je ubrzavanje saobraćaja i to da do Severne Makedonije, Bugarske, Grčke, naši građani stižu sat vremena ranije.

Kako je ministar istakao, cilj je da već sledeće letnje sezone ova mera stupi na snagu.

Da li se slažete sa ovom inicijativom ministra? Svoje mišljenje možete izneti u komentarima.

B92.

Danas objavljeno

Volkswagen najavljuje električni SUV sa autonomijom od 700 km

Vanja A

Munro – moćni električni terenac iz Škotske FOTO

Vanja A

Kakve automobile pravi Rivian koji danas otvara tehnološki centar u Beogradu FOTO

Vanja A

Ostavite komentar