21. Oktobra 2021.

Uvode veliki lokdaun; iz kuće mogu od 8 do 17 sati… I to s razlogom

Big Portal

Mere c´e trajati do 15. novembra kako bi se prekinuli lanci prenošenja virusa i uklonio “užasan teret” iz zdravstvenog sistema, rekao je premijer Krisjanis Karins nakon sastanka vlade u sredu uveče.

Bic´e dozvoljene samo preko potrebne prodavnice, a ostale c´e biti zatvorene, kao i svi kulturni, zabavni i sportski događaji. Ugostiteljski objekti mogu samo da vrše dostavu.

Sva okupljanja su zabranjena i uveden je policijski čas.

Vakcinacija oko 50 odsto
Stanovnici c´e moc´i da napuste kuću samo od 8 do 17 sati i to s razlogom. Vec´ina poslodavaca je pozvana da organizuje posao od kuc´e, a škole c´e raditi na daljinu. Prema zdravstvenim vlastima, u sredu je saopšteno da je u poslednjih 14 dana zabeleženo 1.400 novih infekcija na 100.000, što je najviše do sada.

Jedinice intenzivne nege za obolele od kovida 19 popunjene su širom zemlje, rekao je ministar zdravlja Daniels Pavluts.

Nešto više od polovine od 1,9 miliona stanovnika Letonije u potpunosti je vakcinisano, iako je vlada mesecima, sa umerenim uspehom, pokušavala da povec´a obuhvat vakcinacijom.

Neki lekari i epidemiolozi ne veruju u uspeh karantina jer smatraju da je uveden prekasno i da je to samo kratkoročni odgovor na visoku stopu infekcije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare