Uvin čaj - moćan prirodni lijek protiv urinarnih infekcija: Ovako ga treba piti - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Uvin čaj – moćan prirodni lijek protiv urinarnih infekcija: Ovako ga treba piti

Čak je i lekari u terapiji preporučuju u kombinaciji sa antibioticima, radi lakšeg eliminisanja urinarnih infekcija

Biljka uva leči upalu mokraćnih puteva i bubrega izazvanih različitim bakterijama, a posebno veoma upornom ešerihijom koli. Čak je i lekari u terapiji preporučuju u kombinaciji sa antibioticima, radi lakšeg eliminisanja urinarnih infekcija. Smatra se da je delotvorna i u lečenju povećane prostate, ali i dijabetesa i dijareje.

Zbog dokazane lekovitosti uvin čaj je više od 150 godina upisan u sve farmakopeje sveta. Osim što otklanja gotovo sve infekcije urinarnog trakta, pokazao se izuzetnim u eliminisanju peska i kamena iz bubrega, pri čemu najbolje rezultate postiže kao čajna mešavina.

Čajna mešavina sadrži po 50 g listova uve i breze, i isto toliko rizoma biljke pirevine. Čaj se spravlja tako što se kašika mešavine prelije šoljom vode i kuva poklopljena 3 do 5 minuta na najnižoj temperaturi, jer ne sme da vri. Nakon kuvanja treba da odstoji 2 do 3 sata. Pije se proceđen.

Uvin čaj se pije triput dnevno, ne duže od dve nedelje u kontinuitetu. Konzumira se svež i bez šećera, meda ili zaslađivača, jer mogu da umanje njegovu delotvornost.

Danas objavljeno

Znakovi da vam nedostaje vitamin D

Vanja A

Čorba od gljiva s karfiolom

Vanja A

Štrudla sa makom, brusnicama i bademima

V.R.

Ostavite komentar