5. Marta 2022.

Uvijek prvo nanesite korektor, tamne obrve svima pristaju – najveće mejkap zablude

Big Portal

1. Uvek prvo morate da nanesete korektor ispod očiju

To nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redosledom. Ako želite da uštedite na vremenu i ostvarite besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.

S obzirom na to da se prah tokom nanošenja senke može naći na drugim delovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji.

Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite vlažnom maramicom, a onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalepiti za korektor pa tako podočnjaci neće izgledati tamnije nego što jesu.

2. Tamne obrve svima dobro pristaju

Guste i tamne obrve sve su popularnije, ali to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svako od nas ima različite obrve i tome se treba prilagoditi, a ne slediti trendove.

Uvek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali nemojte preterivati jer vaše obrve tada neće izgledati nimalo prirodno.

3. Nikad ne nanosite šminku prstima

Mnogi ljudi ne vole da diraju svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti bakterije. Ali, prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste.

Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje tečne podloge i kremastih proizvoda poput korektora i rumenila.

4. Korektor uvek mora biti svetliji od tona kože

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralizuje crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s belom bazom minimalizuje izgled bora.

Zato birajte korektor u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, a ne prema ovom mitu. Jer ponekad svetlija boja nije najbolji izbor kada želite da sakrijete određenu nesavršenost.

5. Šminka je loša za kožu

Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. Ali, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke pre spavanja i često čišćenje mejkap četkica.

Takođe, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne začepljuju pore, odnosno da koža ostane prozračna i nakon njihovog nanošenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare