Potrebno je:
Za svetli deo:
- 2 jaja
- 100 gr brašna
- 50 gr šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 1/2 praška za pecivo
Za čokoladni deo:
- 2 jaja
- 50 gr šećera
- 100 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 1 puna kašika kakaa
- 50 gr suvog grožđa (potopljeno u rumu)
Još je potrebno:
Za preliv:
- sok od 3 narandže
- 100 gr čokolade
- 300 gr džema od kajsija ili po želji
Priprema:
1 kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35×25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
2 kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano. Dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskvit isto kao prvi.
Foto: Privatna arhiva
Prvi svetli biskvit prohlađen preseći na pola. Staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom.
Foto: Privatna arhiva
Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) ,preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.
Foto: Privatna arhiva
Uživajte u vrhunskom ukusu!