"Uvešću jednu intrigu: možda smo već u Kijevu i samo čekamo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Uvešću jednu intrigu: možda smo već u Kijevu i samo čekamo”

Ramzan Kadirov, lider ruskog regiona Čečenije i saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da je otputovao u Ukrajinu.

On bi trebalo, kako je sam rekao, da se sastane sa čečenskim trupama koje učestvuju u napadu na glavni grad Ukrajine Kijev.

Čečenski televizijski kanal Grozni objavio je video na društvenoj mreži Telegram koji prikazuje Kadirova u zamračenoj prostoriji kako sa čečenskim borcima razgovara o jednoj vojnoj akciji koja se navodno odigrala na sedam kilometara od ukrajinske prestonice, ali na snimku nije pomenuto gde i kada je taj sastanak održan, preneo je Blic pisanje Rojtersa.

Kasnije je Kadirov ismevao jednu objavu na Telegramu kojom se dovodi u sumnju njegovo putovanje u Kijevsku oblast.

“Zašto pitate ‘da li (sam u Ukrajini)’? Zar niste videli snimak”, napisao je Kadirov na svom Telegram nalogu.

“Ukrajinski obaveštajci saopštavaju da iz različitih izvora dobijaju informacije o mogućem boravištu Kadirova u Ukrajini – mediji. Vaše informacije su slabe … Na snimku smo u Gostomelu. Pre neki dan smo bili oko 20 km udaljeni od vas kijevskih nacista, a trenutno još bliže, a pogodite koliko smo se približili? Uvešću jednu intrigu: možda smo već u Kijevu i samo čekamo pravi tim?”, naveo je on.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri da li je on zaista u Ukrajini i da li je tamo putovao od kako traju oružani sukobi u toj zemlji.

Danas objavljeno

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Zbog tajfuna evakuisano 8.400 ljudi na Filipinima

Vanja A

Ostavite komentar