1. Januara 2022.

“Uvedite sankcije Bajdenu”

Big Portal

To se odnosi na predlog da se uvedu sankcije graditeljima Krimskog mosta. Kako kaže Gempelj, sankcije bi trebalo da uvedu američkom predsedniku.

“Predlažem ukrajinskim vlastima da budu dosledni svojoj apsurdnoj logici i da umesto Krimskom mostu uvedu sankcije protiv predsednika SAD Džozefa Bajdena, jer on vodi pregovore sa Rusijom bez njihove saglasnosti”, rekao je on, a prenosi “Sputnjik”.

Prema njegovim rečima, pre nego što počnu da prete Rusiji sankcijama kijevski političari bi trebalo da odmere posledice sa kojima će se suočiti ekonomija njihove zemlje u slučaju odgovara na te mere.

Podsetimo, premijer Ukrajine Denis Šmigalj je izneo pred Savetom za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) predlog o sankcijama protiv kompanija koje su učestvovale u izgradnji Krimskog mosta.

Krimski most je najveći most u Rusiji i Evropi, njegova dužina je 19 kilometara. Drumski deo mosta je otvoren za saobraćaj maja 2018. godine. Putnički transport železnicom jeu decembru 2019. godine, a prevoz tereta u junu 2020. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare