Utvrđeno: Poznat krivac za pad helikoptera Kobija Brajanta - BIGportal.ba
Košarka Sport Vijesti

Utvrđeno: Poznat krivac za pad helikoptera Kobija Brajanta

Zvanična istraga o padu helikoptera u kom su bili Kobi Brajant, njegova ćerka i još sedam osoba, završena je i utvrđeno je da je krivac pilot.

On je odlučio da poleti u oblake iako je to zakonom zabranjeno.

U zvaničnom izveštaju o padu helikoptera na više od 600 stranica, navodi se da je pilot Ara Zobajan verovatno doživeo prostornu dezorijentaciju, zbog čega je verovao da se letelica penje, iako se zapravo spuštala.

Mehanički kvarovi nisu postojali u helikopteru sikorski S-76, očekuje se da će nakon ovog izveštaja Federalna agencija za avijaciju u SAD pružiti i preporuke kako bi se ubuduće izbegle nesreće ovakvog tipa.

“Brdoviti teren u kombinaciji sa prostornom dezorijentacijom pilota u oblacima bio je zbunjujući faktor. Pilot nije znao kojim putem je krenuo”, rekao je Bil Ingliš, glavni istražitelj.

Devet osoba nastradalo je u tragediji, sem Kobija Brajanta i njegove 13-godišnje ćerke Đijane, te pilota Aje Zobajana, nastradali su još bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, Kristina Mauzer, koja je Kobiju pomagala da trenira tim njegove ćerke, Sara Čester i njena ćerka Pejton.

Izvor: B92
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Danas objavljeno

Kuman najgori još od Antića

Vanja A

Mika Aleksić negirao silovanja i polno uznemiravanje glumica

M.

Ministar kritikuje premijera: Dozvolite Đokoviću da igra

Vanja A

Ostavite komentar