30. Marta 2021.

Usvojio devojčicu koja je živjela u bolničkom hraniteljskom domu

Big Portal

Aktivista i bivši volonter Crvenog krsta odrastao je u Buenos Ajresu u Argentini 90-ih godina gde prava homoseksualaca nisu bila ista kao danas, s obzirom na to da je Argentina bila jedna od prvih latinoameričkih zemalja i deseta u svetu koja je legalizovala istopolne brakove 2010. godine.

Dok je Pablo radio za LGBTQ + federaciju u Argentini i gledao kako zemlja postaje sve prihvatljivija za homoseksualce, shvatio je da bi se njegov san da postane tata mogao ostvariti.

Zatim se 2017. godine prijavio za usvajanje deteta. Posle dve godine čekanja, Pablo je 2019. godine dobio poziv – devojčica sa slabijim zdravstvenim stanjem sama je živela u bolnici.

https://www.instagram.com/p/CGqTQNtlhvZ/?utm_source=ig_embed

Malena Mia, jednogodišnjakinja, imala je gastrointestinalno stanje i bila joj je potrebna ozbiljna medicinska pomoć. Njena biološka porodica nije mogla da plati njene medicinske troškove i porodični sud je odlučio da Miju pošalje u bolnički hraniteljski dom gde borave druga deca sa zdravstvenim problemima. Nakon što su isključena trojica roditelja koja su bila u trci da usvoje Miju, Pablo je dobio najvažniji poziv – sutradan je prvi put mogao da se upozna sa ćerkom.

Sada, oni žive zajedno više od godinu dana. Pablo je morao da odustane od volonteranja jer mu briga o Miji zauzima sve vreme.

“Ako moram da upotrebim dve reči da bih opisao Miju, to bi bila ‘otpornost’ i ‘snaga’, rekao je sajtu “BoredPanda”.

“Ova devojčica je preživela na svaki mogući način, jer je teško započela svoj život sa puno izazova, a sama se borila i suočavala sa njima”, rekao je on.

https://www.instagram.com/p/B__i-S7lKGQ/?utm_source=ig_embed

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare