25. Decembra 2021.

Usvojena žalba tužilaštva, Dijana Hrkalović ponovo uhapšena

Big Portal

Dijana Hrkalović večeras je ponovo vraćena u pritvor zbog opasnosti od bekstva.

MUP je saopštio da su “pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili večeras D. H. i sproveli je u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu”.

Podsetimo, krivično vanpretresno veće Specijalnog suda 10. decembra donelo je odluku o ukidanju pritvora Dijani Hrkalović, a Apelacioni sud ranije danas je ukinuo to rešenje i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična dela trgovina uticajem.

Sumnjiči se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe “Principi”.

Protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, kome se u BiH sudi zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dijana Hrkalović je bila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova do maja 2019, a radni odnos u MUP-u je prekinula početkom juna 2019. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare