"Usudio sam se da kažem svima – 'Biću najbolji'" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Usudio sam se da kažem svima – ‘Biću najbolji'”

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalio se svima koji su ga podržavali na putu do rekordih 311 nedelja na vrhu ATP liste.

Ðoković je prestigao Rodžera Federera po broj sedmica na prvom mestu, čime je postavio istorijski rekord.

Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici“, napisao je Ðoković na Instagramu.

Osvajač 18 gren slem trofeja istakao je da je jako ponosan što šeta istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima njegovog sporta.

Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće. Primam mnogo čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji“, ističe je Novak i dodao:

“Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu“, zaključio je Đoković.

TANJUG

Danas objavljeno

Pobjeda Portlanda, Lejkersi dominantni, drama u Njujorku, Karijevo loše veče

Zeljka

Fudbaler Arsenala pretukao pljačkaše

Zeljka

Čeferin: Neko je lud, oni ili ja? Ja nisam

Zeljka

Ostavite komentar