26. Septembra 2021.

Ustoličenje episkopa Metodija: Sve je spremno

Big Portal

Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće patrijarh srpski Porfirije, kojem je juče priređen svečani doček u manastiru Ðurđevi Stupovi gde je poručio da dok je sveta mitropoliti SPC će biti ustoličavani u Cetinjskom manastiru i da Crkvu, kako je kazao, ne možemo poistovetiti ni sa jednom političkom ili bilo kakvom državnom granicom.

Jake bezbedonosne snage su raspoređene u okolini manastira, a policije ima i u okolnim brdima.

Andrija Mandić i Jovan Vučurović iz Demokratskog fronta su jutros nešto pre 8 časova stigao u manastir u Beranama na ustoličenje vladike Metodija.

Pre same ceremonije, javnosti se obratio Andrija Mandić.

“Ja sam siguran da je vlast odradila svoj posao, i siguran sam da nije bilo neke vrste pobune koju je predvodio Milo Đukanović, da bi na Cetinju ista ovakva atmosfera bila.Vidimo rijeke ljudi koje dolaze ispred manastira Đurđevi stupovi, što je i prirodno da narod podržava svoju crkvu. Neprirodno je ono što se dešavalo na Cetinju uoči i na dan ustoličenja mitropolita Joanikija, posebno posebno što su jedan vjerski obred željeli zlouportijebit. Bivša vlast je željela putem barikada i pobune da zaustavi crkvu u svojoj misiji. Danas vidimo porpuno drugu sliku, jedno lijepo lice Berana i Crne Gore. Koliko je bilo ružnih scena prije 20 dana, toliko je danas na jedno potpuno zadovoljstvo je ovo ono što je potrebno građanima Crne Gore a to su ljubav, mir, tolerancija, saveznost. Pogledajte sve ove ljude koliko su srećni jer znaju da je ovo jedan veliki dan za Berane i Crnu Goru”, kazao je Andrija Mandić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare