Uspješno deaktivirana i treća aviobomba u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uspješno deaktivirana i treća aviobomba u Sarajevu

Nakon što je jutros na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma pronađena i treća aviobomba, tim za Uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uspješno je deaktivirao i ovu bombu.

Kako kažu iz FUCZ-a, nakon što je ustanovljeno da se radi o aviobombi iz Drugog svjetskog rata, istoj kao i prethodne dvije, u skladu s operativnim procedurama izvađen je upaljač, čime je i ova aviobomba uspješno deaktivirana.

Bomba će večeras oko 20 sati biti premještena na sigurnu lokaciju izvan grada gdje će u petak biti uništena zajedno sa još dvije aviobombe koje su prethodno deaktivirane.

Građani okolnih naselja u krugu od 1.200 metara su uoči današnjeg deaktiviranja bombe bili upozoreni da se udalje od prozora, to jeste da ne borave u prostorijama koje su okrenute prema mjestu pronalaska bombe. Stručni tim FUCZ-a procijenio je kako nije bilo potrebe za evakuaciju stanovništva.

Podsjećamo, u roku od sedam dana na gradilištu u Sarajevu pronađene su dvije aviobombe. Pripadnici FUCZ-a svakodnevno borave na ovom gradilištu s radnicima.

Danas objavljeno

Brojke u opadanju: U BiH danas 207 novozaraženih koronavirusom, preminulo 15 osoba

M.

U Srbiji 901 novozaraženih, preminulo 18 osoba

M.

Novi korona – eksperiment u Hrvatskoj

M.

Ostavite komentar