"Uslovi su nehumani" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Uslovi su nehumani”

Srpski teniser Filip Krajinović nije bio zadovoljan uslovima na Rolan Garosu.

Krajinović nije uspeo da prođe prvo kolo, pošto je od njega bolji bio Nikola Milojević.

O tome kakav je meč odigrao Filip govori i to da je uz svega 15 vinera imao i 60 neiznuđenih grešaka.

“Zaslužena pobeda, bio je bolji danas na terenu, nema priče. Uslovi koji su danas bili su bili na njegovoj strani. Igrao je hrabro, igrao je bolje od mene. Nisam iskoristio neke polu-šanse, brejk šanse. Bio sam mnogo pasivan, stres je bio jači od mene, nisam se izborio najbolje sa pritiskom i ovo je jedan od najslabijih turnira ove godine (za mene)”, rekao je Krajinović posle meča.

Uslovi na RG ove godine su kao nikada ranije – igra se krajem septembra a ne krajem maja, a loptice su nove, teške i spore…

“Grend slem nije bio onakav na kakav smo mi navikli. Stvarno je hladno, loptice nigde ne idu i ne možes nigde da ih zabiješ. To je problem za moju igru, ne mogu da se oslonim na to da idem napred, da budem agresivniji, da često izlazim na mrežu iz servisa. Pošteno me je dobio, bio je bolji od mene, ne želim da se pravdam i fokusiraću se na sledeće turnire, zaboraviću ovo što je pre moguće”,
 objašnjava 29. teniser planete.

Još jednom je istakao jako loše uslove za igru, ali dodao i da razume organizatore.

“Mislim da se turniri stvarno trude da bude (turniri) budu organizovani, ali uslovi u Parizu su nehumani. Igra se napolju na deset stepeni, duva vetar… Nisu uslovi za tenis, a sa druge strane cenim što sve daju od sebe. Ne mogu da se žalim jer bolje da igram nego da ne igram i to je to. Svi se oni trude, ali sigurno su i oni svesni da uslovi nisu najboji za igrače”.

Sezona se seli na turnire u dvorani gde će se prebaciti i Filip.

“Znam (gde idem, imam plan… Selim se u dvoranu, igraću turnire u Kelnu, posle toga igram Beč, Pariz i to bi bilo to za ovu sezonu. Pokušaću da ispunim cilj, blizu sam Top 20, žao mi je što sam ovde ispustio šansu i nisam odigrao kako sam igrao ove godine. Jedan od najslabijih mečeva, ali… Prihvatam to muški, prihvatam poraz i idem dalje”, podvukao je Krajinović.

Danas objavljeno

Medvedev na terenu spomenuo Đokovića i izazvao buru u Melburnu

Zeljka

Od 0:2 do 3:2 za polufinale: Medvedev poslije preokreta bolji od Alijasima!

Zeljka

Kovačević: Lazetić nije Vlahović, više je kao Ibrahimović

Zeljka

Ostavite komentar