Uskoro testiranje na korona virus novih korisnika u domovima za stare - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uskoro testiranje na korona virus novih korisnika u domovima za stare

U narednih sedam dana Institut za javno zdravstvo će, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, napraviti plan testiranja na korona virus novih korisnika u domovima za stare u Srpskoj.

Ovo je potvrdio v. d. direktora IJZ Branislav Zeljković, koji je naglasio da će uzorkovanje biti obavljeno u higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja, dok će testiranja uraditi IJZ.

– Na ovaj korak smo se odlučili kako bismo na odgovarajući način zaštitili pomenutu populaciju, što nam je jako bitno – istakao je Zeljković.

Dodao je da će biti donesene i preporuke za lokalne zajednice, kako bi mogle da preduzmu odgovarajuće korake usljed eventuelnog povećanja broja zaraženih.

– Trenutno nas zabrinjava nepoštovanje pojedinih mjera, kako od strane pojedinaca, tako i od određenih subjekata. Svi smo svjesni da je iza nas dugačak period pridržavanja preventivnih mjera, ali moramo da znamo da nepridržavanje vodi goroj epidemiološkoj situaciji, te pooštravanju mjera i uvođenju rigoroznijih preporuka – upozorava Zeljković, koji je pozvao građane da se ponašaju odgovorno kako prema sebi, tako i prema članovima svojih porodica, prijateljima, radnim kolegama.

Prioritet i dalje mora da bude nošenje maski, lična higijena i dezinfekcija, fizička distanca.

– Uvidjeli smo da je došlo do kršenja određenih preventivnih mjera, što za posljedicu ima povećanje broja zaraženih korona virusom – poručuje Zeljković.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Iz kompanije za sada ni riječi: Pali servisi Googlea, korisnici širom svijeta prijavljuju probleme

M.

Edin Vranj pušten iz pritvora

M.

Elez pregovara sa Tužilaštvom o priznanju krivice

M.

Ostavite komentar